Kievul anunţă joi că ”tensiunile scad” la centrala Nucleară Zaporojie, ocupată de Rusia în sudul Ucrainei, după ce cele două tabere s-au acuzat reciproc de o provocare iminentă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Tensiunile scad puţin câte puţin”, în urma ”unei munci puternice” a armatei şi diplomaţiei ucrainene şi a ”partenerilor noştri străini, care exercită presiuni” asupra Rusiei, anunţă într-o conferinţă de presă o purtătoare de cuvânt pe frontul de sud a armatei ucrainene, Natalia Gumeniuk.

Preşedinţia rusă anunţă joi că vizita preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski în Bulgaria arată voinţa Kievului de a antrena ”mai multe ţări” în Războiul din Ucraina.

”Regimul de la Kiev face tot ce poate cu scopul de a antrena (...) şi mai multe ţări în acest conflict”, acuză un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

”Numeroase ţări au intrat până peste cap în acest conflict, în mod direct sau indirect”, denunţă el.

”Acest subiect va fi abordat cu bulgarii”, acum, afirmă Peskov.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.