Convorbirea telefonică dintre preşedintele ucrainean Volodimir Zelensky şi preşedintele american Joe Biden a fost „lungă şi seriosă” dar „productivă”, în timp ce oficiali de la Kiev au afirmat că nu a decurs bine. Un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională a contrazis declaraţiile ucrainene, scrie CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Convorbirea telefonică Biden-Zelensky a durat o oră şi 20 de minute, joi, şi a vizat preocupările celor doi lideri cu privire la trupele ruseşti de la graniţa Ucrainei. 

Un oficial de securitate naţională a numit acest dialog „lung şi serios” dar „productiv”. 

Biden i-a spus lui Zelensky că SUA apreciază că o invazie a Ucrainei ar putea avea loc în februarie, dar nu a spus că e o certitudine, a adăugat oficialul. 

În prima parte a zilei, o altă sursă americană a susţinut că la Casa Albă se ştie că Zelensky are „multiple audienţe” şi că încearcă să echilibreze situaţia. 

De cealaltă parte, oficialii ucraineni au declarat pentru CNN că discuţia Biden-Zelensky „nu a mers prea bine” şi că au existat dezacorduri cu privire la „nivelul de risc” al unui eventual atac rusesc, lucru respins de Casa Albă. 

Purtătoarea de cuvânt Emily Horne de la Consiliul Naţional de Securitate a contrazis declaraţiile oficialilor ucraineni. 

„Surse anonime răspândesc neadevăruri”, a spus ea pentru CNN. „Preşedintele Biden a afirmat că există o posibilitate clară ca Rusia să invadeze Ucraina în februarie. El a spus acest lucru şi public şi noi am avertizat de mai multe luni. Alte informaţii pe această temă sunt complet false”. 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.