Televiziunea siriană de stat a anunţat sâmbătă că rebelii au fost de acord să predea enclava Qalamoun din nord-estul Damascului şi să se retragă în zone de la graniţa cu Turcia, ceea ce ar reprezenta o victorie pentru preşedintele Bashar al-Assad.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Assad, susţinut de Rusia şi Iran, caută să recâştige controlul asupra câtorva enclave din apropierea Damascului, scrie Reuters.

Qalamoun se află la 40 de kilometri de capitală şi cuprinde câteva oraşe.

Potrivit televiziunii, 3.200 de militanţi şi familiile lor sunt aşteptaţi să părăsească zona şi vor fi transportaţi spre Idlib şi Jarablus, teritoriu ocupat de rebeli la granita cu Turcia.

După cucerirea estului Qalamoun şi a enclavei de la sudul Damascului, rămâne o singură enclavă a rebelilor, nordul oraşului Homs.

Mari părţi din Siria, de la graniţele cu Iordania, Israel, Turcia şi Irak rămân în afara controlului lui Assad. Rebelii anti-Assad deţin bucăţi de teritoriu în sud-vestul şi nord-vestul ţării, iar miliţia controlată de kurzi, susţinută de SUA, controlează părţi mai mari din nordul şi estul Siriei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.