Aproximativ 222.000 de persoane au fost evacuate în Rusia din Ucraina şi din regiunile separatiste Doneţk şi Lugansk, susţinute de Moscova, potrivit unei surse neidentificate, citată de Tass.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe de altă parte, 71 de copii au fost ucişi în Ucraina de la începutul ofensivei ruse, la 24 februarie, potrivit însărcinatei cu drepturile omului în Parlamentul ucrainean Liudmila Denisova.

”De la începutul invaziei ruse şi până joi, 71 de copii au fost ucişi, iar peste 100 răniţi”, a anunţat ea joi într-un comunicat postat pe Telegra.

Pe de altă parte, jumătate din populaţia Kievului a fugit din zona capitalei ucrainene de la începutul invaziei ruse, a anunţat joi primarul oraşului, Vitali Kliciko.

”Potrivit informaţiilor noastre, un locuitor din doi ai Kievului a părăsit oraşul. Azi, un pic sub două milioane de locuitori se află (la Kiev)”, a declarat la televiziunea ucraineană Kliciko.

”Cu toate acestea, Kievul a fost transformat într-o fortăreaţă”, a subliniat în a 15-a zi a invaziei ruse Kliciko.

”Fiecare stradă, fiecare clădire, fiecare punct de verificare este fortificat”, a dat el asigurări.

Aglomeraţia de la Kiev avea 3,5 milioane de locitori înainte de începutul războiului cu Rusia.

Rusia a lansat o ofensivă pe teritoriul ucrainean la 24 februarie, pe care o prezintă drept o ”operaţiune militară specială”.

Peste 2,3 milioane de ucraineni au fugit din ţară, din calea trupelor ruse, potrivit unui bilanţ prezentat joi de ONU.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.