Ţările occidentale vor livra Ucrainei 321 de tancuri, a declarat ambasadorul Ucrainei în Franţa, citat de CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Încă de astăzi, numeroase ţări şi-au confirmat oficial acordul de a livra 321 de tancuri grele Ucrainei”, a declarat vineri Vadim Omelcenko, într-un interviu acordat postului de televiziune francez BFM.

El nu a precizat care ţări vor furniza tancurile şi nici nu a furnizat o defalcare a modelelor.

Cifra lui Omelcenko vine după ce SUA s-au angajat săptămâna aceasta să furnizeze 31 de tancuri M1 Abrams, iar Germania a fost de acord să trimită 14 Leopard 2 A6. Anterior, Regatul Unit a promis 14 tancuri Challenger 2, în timp ce Polonia a cerut aprobarea Germaniei pentru a transfera unele dintre propriile sale Leopard 2 de fabricaţie germană în Ucraina.

Reluând afirmaţiile preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, care a îndemnat Occidentul să furnizeze arme grele, Omelcenko a spus că Ucraina are nevoie de asistenţă „cât mai repede posibil”.



„Dacă ar aştepta până în luna august sau septembrie, ar fi prea târziu”, a spus el.

Datele de livrare vor varia în funcţie de tipul de tanc şi de ţara de origine, a spus ambasadorul, iar calendarul va fi ajustat în timpul următoarelor consultări dintre Ucraina şi ţările occidentale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.