O palestiniană, Ghofran Warasnah, în vârstă de 31 de ani, care a încercat miercuri să atace cu cuţitul un militrar israelian în Cisiordania ocupată, a fost ucisă, anunţă armata israeliană şi Ministerul palestinian al Sănătăţii, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ghofran Warasnah a fost ucisă prin împuşcare în piept de către militari israelieni, în apropiere de tabăra de refugiaţi palestinieni Al-Arrub, în sectorul Hebron (sud), potrivit Ministerului palestinian al Sănătăţii.

Armata israeliană a anunţat că a ”neutralizat” ”un atactor” înarmat cu un cuţit ”care se apropia de un militar care desfăşura o operaţiune de securitate de rutină” pe un drum, în apropiere de tabăra Al-Arrub.

”Militari au ripostat deschizând focul”, anunţă într-un scurt comunicat armata israeliană, care precizează că niciun militar nu a fost rănit şi difuzează o imagine în care apare cu cuţit mic de bucătărie.

În ultimele săptămâni, după o serie de atacuri în Israel, unele comise de către palestinieni, armata israeliană şi-a multiplicat operaţiunile în Cisiordania, un teritoriu palestinianocupat de israel dn 1967.

Un adolescent palestinian, Zayd Mohammed Ghouneim, a fost ucis vineri prin împuşcare, de către armata israeliană, în apropiere de Betleem, în sudul Cisiordaniei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.