Svastici au fost inscripţionate pe porţile Ambasadei Poloniei în Israel, la o zi după ce premierul polonez a declarat că printre autorii Holocasutului s-au aflat evrei, scrie BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia din Tel Aviv a lansat o anchetă după descoperirea, de asemenea, a unor inscripţii injurioase şi a cuvântului ”criminal”.

Declaraţiile premierului polonez Mateusz Morawiecki au fost denunţate ferm de Israel.

El a anunţat, ulterior, printr-un purtător de cuvât, că nu a intenţionat să acuze victime evreieşti de ”un genocid comis de nazişti germani”.

Acest nou scandal are loc la o săptămână după ce Israelul a denunţat o nouă lege poloneză care incriminează penal acuzarea naţiunii sau statului poloneze de complicitate la crime naziste.

Legea a fost promulgată de către preşedintele polonez Andrzej Duda şi a fost trimisă la cea mai înaltă instanţă poloneză să-i verifice constituţionalitatea.

Svastici şi injurii antipoloneze au fost găsite duminică inscripţionate cu marcărul pe porţile şi pe un avizier al ambasadei poloneze.

Nimeni nu a revendicat vandalizarea misiunii diplomatice.

O anchetă este în curs, au anunţat autorităţile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.