Sute de persoane au cerut, sâmbătă, la mai multe marşuri gay, la Berlin, drepturi egale pentru lesbiene, gay, bisexuali şi transsexuali (LGBT), relatează DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trei marşuri au avut loc în capitala germană, inclusiv în Alexanderplatz, unde manifestanţi au agitat steaguri-curcubeu şi au purtat diverse costume şi măşti de protecţie.

Autorităţile aşteptau 9.500 de participanţi, înscrişi la evenimente.

Manifestanţi care au luat parte la marşul care a pornit din cartierul Neukoelln au difuzat muzică la difuzoare, de pe un camion. Ei au agitat bannere prin care cereau apărarea comunităţii LGBT. Unii aveau părul vopsit şi au defilat la bustul gol.

Alte două adunări au avut loc în cartierele Kreuzberg şi Prenzlauer Berg.

Orgaizatorii au anunţat aceste marşuri drept o alternativă la un eveniment uriaş organizat anual la Berlin.

”Spunem adio ideii potrivit căreia o singură instituţie deţine monopolul organizării unei demonstraţii CSD (Christopher Street Day) Pride”, subliniază ei.

Marşul gay - cunoscut în Germania sub numele de Christopher Street Day (CSD) - sărbătoreşte anual, în mod vizibil, drepturile LGBT, marcând momentul în care comunitatea LGBT din New York a rispostat poliţiei, la sfârşitul lui iunie 1969, în urma unor descinderi în barul Stonewall Inn, pe Christopher Street.

Un Gay Pride la Berlin este programat la 24 iulie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.