Sute de persoane au fost arestate la New York în timpul unei manifestaţii organizate de către o mişcare evreiască împotriva bombardamentelor Israelului în Fâşia Gaza, anunţă poliţia şi organizatorii, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia din New York (NYPD) anunţă că cel puţin 200 de arestări, iar organizatorii că peste 300 de persoane au fost arestate în timpul dispersării acestei adunări, vineri, în interiorul Gării newyorkeze  Grand Central.

Imagini de la faţa locului surprind cozi lungi de tineri încătuşaţi, care poartă hanorace negre cu mesaje imprimate cu alb ca ”Not In Our Name” (”Nu în numele nostru”) şi ”Cease Fire Now” (”Încetaţi focul acum”).

 

Această ocupare masivă a gării a fost organizată de către grupul Jewish Voice for Peace-New York City, potrivit căruia câteva mii de participanţi au blocat sala principală a gării.

Este vorba despre ”cel mai mare act de nesupunere civilă pe care oraşul New York l-a cunoscut în ultimii 20 de ani”, grupului.

În imagini apare un terminal înţesat de protestatri agitând banderolae cu mesajul ”palestinienii trebuie să fie liberi” şi ”Plânge morţii, luptă ca un drac pentru cei vii”.

Rabini au lansat evenimentul aprinzând lumânări de şabat şi recitând kadişul - rugăciunea evreiască pentru morţi.

”Şabatul este în general o zi de odihnă, dar noi nu ne putem permite să ne odihnim în timp ce se desfăşoară un genocid în numele nostru”, denunţă rabina May Ye într-un comunicat publicat de către organizatori.

”Vieţile palestinienilor şi israelienilor sunt strâns legate, iar securitatea nu poate veni decât din dreptate, din egalitate şi din libertatea pentru toţi”, subliniază ea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.