Suspectul în explozia dintr-un taxi la Liverpool, în nordul Angliei, şi-a pregătit atacul de ”cel puţin” şapte luni, a anunţat miercuri poliţia britanică, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suspectul a fost identificat ca fiind Emad Al Swealmeen, în vârstă de 32 de ani, alias Enzo Almeni.

El era pasager în taxi şi a fost ucis de deflagraţie, care a avut loc duminică, cu puţin înainte de ora locală 11.00 (13.00, ora României), în faţa unui spital pentru femei, în timp ce Regatul Unit se reculegea în memoria victimelor războaielor, în ”Duminica Amintirii”.

Şoferul, care a fugit din taxi, a fost rănit în explozie.

Poliţia consideră că este vorba despre un atentat terorist.

Însă presa britanică scrie că, pentru moment, nu s-a descoperit vreo motivaţie ideologică.

El a cumpărat componentele dspozitivului exploziv ”cel puţin” de când a închiriat o locuinţă, în aprilie, a anunţat într-un comunicat poliţia antiteroristă.

Suspectul s-a născut în Irak şi a suferit, în trecut, de probleme psighologice.

”Cercetările noastre au arătat că Al Swealmeen a suferit de episoade ale unei boli mentale, un lucru care stă la baza unei părţi a investigaţiilor noastre”, a anunţat poliţia antiteroristă.

O anchetă este în curs, iar patru persoane, cu vârste cuprnse între 20 şi 29 de ani, au fost arestate în urma exploziei, duminică.

Presa britanică scrie că Emad Al Swealmeen este un solicitant de azil şi că nu le era cunoscut servciilor de informaţii.

El a sosit în Regatul Unit în urmă cu mai mulţi ani şi s-a convertit la creştinism.

Mai multe publicaţii scriu miercuri că asemenea conversiuni pot constitui o tehnică folosită de către unii solicitanţi de azil pentru a-şi susţine cererea şi se întreabă cu privire la sinceritatea acestora.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.