Tânărul norvegian care a deschis focul într-o moschee de la periferia Oslo, suspectat de omucidere şi tentativă de omucidere, respinge faptele care îi sunt reproşate, a declarat luni avocata sa pentru AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bărbatul - identificat de presa norvegiană drept Philip Manshaus, în vârstă de 21 de ani - este acuzat în acest stadiu de tentativă de omucidere, după ce a deschis focul în moscheea Al-Noor, şi de omucidere, după descoperirea cadavrului surorii sale vitrege, în vârstă de 17 a ani, capete de acuzare care ar putea, potrivit poliţiei, să fie extinse la ”tenativă de act terorist”.

”Pot să confirm”, a declarat pentru AFP avocata Unni Fries, întrebată despre informaţii potrivit cărora clientul său respinge acuzaţiile.

Suspectul urmează să compară luni în faţa unui judecător, în vederea plasării în arest preventiv. Poliţia a cerut ca audierea să aibă loc cu uşile închise.

Sâmbătă după-amiaza el a deschis focul în Centrul islamic Al-Noor, la Baerum, o periferie rezidenţială a Oslo, după care a fost imobilizat de către una dintre cele trei persoane prezente la faţa locului şi predat poliţiei.

Un bărbat în vârstă de 65 de ani a fost rănit uşor la mână, în atac.

Câteva ore mai târziu, anchetatorii au descoperit la domiciliul său cadavrul unei femeitinere, identificată apoi ca fiind sora sa vitregă.

Potrivit presei locale, victima era de origine chineză şi a fost adoptată de către actuala parteneră a tatălui suspectului.

Duminică, poliţia a anunţat că atacatorul de la moschee are ”vederi deextremă dreapta”. ”El are poziţii xenofobe, voia să semene teroarea”, anunţa într-o conferinţă de presă un reprezentant al Poliţiei din Oslo, Rune Skjold.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.