Suspectul în atacul cu arma albă - soldat cu şapte răniţi - miercuri, în Suedia, este un afgan în vârstă de 22 de ani care a sosit în această ţară nordică în 2018, dezvăluie joi presa suedeză, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Presupusul atacator trăia de câteva luni la Vetlanda, un orăşel liniştit cu 13.000 de locuitori din sudul Suediei, unde a avut loc atacul, iar poliţia a percheziţionat domiciliul acestuia în noaptea de miercuri spre joi , scriu cotidienele Aftonbladet şi Expressen.

Poliţia - care anchetează cu privire la posibile motivaţii teroriste şi tentative de omor - nu a confirmat identitatea şi nici naţionalitatea tânărului, însă a anunţat că acesta locuia în regiune şi că este în vârstă de vreo douăzeci de ani.

Potrivit autorităţilor, el era cunoscut poliţiei cu privire a infracţiuni minore. Potrivit presei locale, el a fost condamnat cu privire la consum de canabis.

Potrivit versiunii poliţiei, atacul a avut loc către oras locală 15.00 (16.00, ora României) în cinci locuri distincte, în centrul Vetlanda, situate la câteva sute de metri distanţă unele de altele.

Suspectul a fost arestat un pic mai tâziu, după ce un poliţist l-a rănit la un picior prin împuşcare.

Şapte persoane au fost rănite în atac, considerat un posibil atac ”terorist”, a anunţat poliţia în noaptea de miercuri spre joi, revizuind în scădere un bilanţ iniţial de opt răniţi.

”Numărul răniţilor atinşi de către presupusul atacator este de şapte. Anterior, informaţii anunţau opt răniţi”, a anunţat poliţia într-un comunicat publicat joi.

Trei dintre răniţi au suferit răni care le pun viaţa în pericol, iar alţi doi au fost răniţi grav, potrivit unui bilanţ furnizat miercuri seara de către Spitalul din Jönköping, capitala regiunii.

Poliţia a îndepărtat iniţial pista teroristă, însă a anunţat până la urmă că suspectează o posibilă ”infracţiune teroristă”.

Anchetatorii au rămas prudenţi, miercuri seara, într-o conferinţă de presă.

”Există detalii în anchetă care ne fac să lucrăm la posibile motivaţii teroriste. Însă nu pot săprecizez despre ce este vorba”, a anunţat şefa poliţiei locale.

Suspectul, spitalizat în vederea îngrijirii după rănire, nu putea fi audiat.

Suedia a fost vizată în două rânduri de atentate în ultimii ani, în 2010 şi 2017.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.