François Hollande a anunţat miercuri, în cadrul şedinţei Consiliului de Miniştri, că "la sfârşitul lui august" va avea loc un "summit" cu privire la urmările Brexitului, la care va participa împreună cu cancelarul german Angela Merkel şi cu premierul italian Matteo Renzi, a anunţat ministrul Stéphane Le Foll, purtătorul de cuvânt al Guvernului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Republicii va efectua, de asemenea, o serie de "deplasări" în Europa, a amintit Le Foll.

Potrivit Palatului Elysée, François Hollande va efectua vizite în perioada 19-21 iulie, în Portugalia, Cehia, Austria, Slovacia şi Irlanda, "pentru a continua munca angajată" în vederea "unei noi impulsionări a Europei în 27", după ce britanicii au decis prin referendumul de la 23 iunie ca Regatul Unit să iasă din UE.

Hollande,  Merkel şi  Renzi s-au întâlnit la Berlin, la sfârşitul lui iunie, la o zi după referendumul britanic.

Cei trei lideri intenţionează să relanseze UE printr-o serie de decizii care urmează să fie luate în cadrul unui summit european prevăzut la jumătatea lui septembrie la Bratislava.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.