Şefii de stat şi de guverne ai Uniunii Europene urmează să se reunească săptămâna viitoare, prin videoconferinţă, pentru a discuta despre lupta împotriva pandemiei covid-19, în contextul în care UE se confruntă cu o creştere puternică a contaminărilor cu noul coronavirus SARS-CoV-2, au declarat miercuri doi funcţionari europeni pentru Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această videoconferinţă urmează să aibă loc la 29 octombrie şi să fie prima dintr-o serie de întâlniri regulate pe care liderii europeni s-au angajat să le aibă cu privire la pandemie.

Reuniunea, prevăzută joia după-amiaza, urmează să aibă loc după ce Comisia Europeană (CE) va anunnţa noi dispozitive vizând să consolideze coordonarea între statele membre UE în strategia testării, urmăririi cazurilor de contact şi durata carantinei, precizează sursele citate.

În primele luni ale pandemiei, Cei 27 au înfruntat noul coronavirus prin strategii diferite şi uneori divergente.

O mai bună coordonare ar urma să permită o evitare a disensiunilor de după apariţia primelor focare de contaminare.

O concertare a început să apară în privinţa achiziţionării de vaccinuri-candidate şi unor criterii comune cu caracter neconstrângător care să permită o evaluare a gravităţii epidemiei la nivel naţional.

Măsurle adoptate la nivel naţional diferă în continuare, în mod considerabil, mai ales cu privire la durata carantinei, redusă de unele state la mai puţin de 14 zile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.