Statele Unite anunţă luni că urmează să trimită armament suplimentar, în valoare de 550 milioane de dolari, forţelor ucrainene care luptă împotriva invaziei ruse, inclusiv muniţie pentru lansatoare de rachetă, tot mai importante în bătălie, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest ajutor urmează ”să includă muniţie suplimentară pentru sstemele (...) HIMARS”, anunţă un purtător de cuvânt al Casei Albe, John Kirby.

Valoarea asistenţei militare acordate Ucrainei de la instalarea lui Joe Biden la Casa Albă creşte, astfel, al peste opt miliarde de dolari, potrivit lui Kirby.

Acest nou ajutor mai include 75.000 de obuze de 155 de milimetri, precizează într-un comunicat Pentagonul.

”Statele Unite vor continua să coopereze împreună cu aliaţii şi partenerii lor pentru a furniza Ucrainei capacităţi-cheie”, subliniază Pentagonul.

Sistemele de tip HIMARS, foarte mobile, trag rachete ghidate prin GPS cu o rază de acţiune de 80 de kilometri, ceea ce permite armatei ucrainene să atingă ţinte ruseşti pe care anterior nu le putea atinge.

Artileria este decisivă în Războiul din Ucraina.

Armatele ucraineană şi rusă consumă foarte multe proiectile, de toate felurile. Ele duc un război de uzură a muniţiei, ale cărei stocuri sunt cruciale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.