Ministrul slovac al Apărării, Jaroslav Nad, a declarat că Statele Unite vor desfăşura un sistem de apărare antiaeriană Patriot în Slovacia săptămâna viitoare, notează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţul a venit la scurt timp după ce Slovacia a donat Ucrainei, la cererea acesteia, sistemul său de apărare antiaeriană S-300 din era sovietică. Nad a declarat anterior că ţara sa este dispusă să furnizeze Ucrainei sistemul său de rachete de apărare aeriană cu rază lungă S-300, dacă va primi un înlocuitor adecvat.

”Naţiunea ucraineană îşi apără cu curaj ţara suverană, iar noi la fel”, a scris premierul slovac Eduard Heger, pe Twitter.

”Este datoria noastră să ajutăm, să nu stăm degeaba şi să ignorăm pierderea de vieţi omeneşti în agresiunea rusă”, a mai precizat el.

În plus, Germania şi Ţările de Jos au convenit să trimită trupe înarmate cu rachete Patriot în Slovacia, ca parte a unei desfăşurări de 2.100 de soldaţi din mai multe state membre NATO, inclusiv SUA. Soldaţii vor forma un grup de luptă pe teritoriul slovac pentru a spori apărarea NATO pe Flancul Estic al alianţei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.