Trei persoane au murit şi una a fost grav rănită după ce au fost lovite de fulger în faţa Casei Albe, joi, la Washington, a confirmat vineri Poliţia pentru AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Două persoane au fost declarate decedate după ce au fost fulgerate în piaţa Lafayette”, la câţiva metri de porţile Casei Albe, a indicat Poliţia. 

Este vorba despre un cuplu originar din statul Wisconsin, James Mueller, 76 de ani, şi Donna Mueller, 75 de ani, au precizat autorităţile. Celelalte două victime rămân „în stare critică”, potrivit Poliţiei. 

Decesul celei de-a treia persoane, un bărbat în vârstă de 29 de ani, a fost confirmat vineri după-amiază de poliţie. 

A patra persoană era vineri dimineaţă „în stare critică”, potrivit Poliţiei.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a transmis vineri condoleanţe familiilor celor care au murit.

Fulgerul a lovit joi în parcul public care se învecinează cu reşedinţa preşedintelui american cu câteva minute înainte de ora locală 19.00. Fotografiile publicate de pompieri au arătat zeci de ambulanţe în piaţa cu mulţi copaci, în timp ce o furtună continua să lovească Washingtonul. 

Probabilitatea de a fi lovit de fulger este de 1 la 1 milion, conform datelor autorităţilor sanitare din SUA. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.