Departamentul american al Transporturilor a anunţat că suspendă - începând din 10 decembrie - zborurile operate de către companii americane către toatele oraşele cubaneze - cu excepţia Havanei -, penalizând astfel şi mai mult un sector turistic vital insulei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Departamentul Transporturilor a anunţat vineri într-un comunicat că a luat această decizie la cererea Departamentului de Stat american, care doreşte astfel ”să consolideze presiunea economică asupra regimului cubanez, din cauza reprimării sale continue a poporului cubanez şi susţinerii sale a lui Nicolas Maduro în venezuela”.

Washingtonul îşi consolidează neîncetat, de câteva luni, embargoul - aflat în vigoare din 1962 -, cu scopul de a obliga Cuba să renunţe la susţinerea guvernului venezuelean al preşedintelui socialist Nicolas Maduro.

Nouă aeroporturi internaţionale sunt vizate de această măsură, inclusiv cel din Santiago de Cuba, al doilea oraş de pe insulă. Companiile americane vor putea să folosească doar Aeroportul Internaţional Jose Marti din Havana în zborurile între cele două ţări.

Statele Unite au anunţat vinerea trecută că urmează să anuleze licenţele companiilor americane care îşi închiriază avionaele companiilor cubaneze şi că vor respinge orice nouă cerere în acest sens.

Sancţiunile au obligat compania Cubana de Aviacion să suspende miercuri legăturile cu Mexicul, Venezuela şi o parte a Caraibelor.

Washingtonul a anunţat în iunie că interzice vapoarelor de croazieră americane să mai facă escală pe insulă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.