Statele Unite îşi stabilesc obiectivul unei reduceri cu 50-52% - faţă de nivelul din 2005 - a emisiilor de gaze cu efect de seră, până în 2030, anunţă joi oficiali din administraţia lui Joe Biden cu câteva ore înaintea unui summit virtual pe tema luptei împotriva modificărilor climatice organizat de către şeful statului american, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Joe Biden, care încearcă să relanseze lupta împotriva modificărilor climatice, abandonată de către predecesorul său Donald Trump, şi-a stabilit deja obiectivul - mai larg - de a trece Statele Unite la o economie mai puţin poluantă cu carbon până în 2050.

Obiectivele reduceri poluării - sector cu sector, de la centrale elecrice la automobile - urmează să fie comunicate în cursul acestui an, anunţă aceşti oficiali.

Joe Biden a prezentat la sfârşitul uimartie un vast plan privind infrastructura care prevede o reducere a dependenţei Statelor Unite de energia fosilă, în lupta împotriva încălzirii globale.

Acest plan de investiţii, care este necesar săfie adoptat de către Congres, se loveşte de opoziţia republicanilor.

Planul prevede alocarea a 174 de miliarde de dolari (aproximativ 150 de miliarde de euro) în vederea dezvoltării pieţei vehiculelor electrice şi mobilizarea a miliarde de dolari în favoarea energiei regenrabile.

În total 40 de lideri din lume , inclusiv preşedinţii francez Emmanuel Macron, rus Vladimir Putin şi chinez Xi Jinping, urmează să participe la acest summit virtual de două zile, care începe joi, la ora 12.00 GMT (15.00, ora Românei).

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.