Administraţia americană a lui Joe Biden urmează să restabilească ajutoare destinate Palestinei, reduse puternic de către Donald Trump, prin deblocarea unor fonduri în valoare de 150 de milioane de dolari (128 de milioane de euro), declară miercuri surse apropiate dosarului pentru Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ajotoarele americane - distribuite în principal prin intermediul Agenţiei ONU însărcinată cu refugiaţii palestinieni (UNRWA) - urmau să fie prezentate miercuri de către Departamentul de Stat, în cadrul unei iniţiative vizând o restabilire a relaţiilor cu palestinienii.

Relaţiile Washingtonului cu Autoritatea Palestiniană (AP) sunt blocate după ceTrump a anunţat în 2017 că recunoaşte în mod unilatral Ierusalimul drept capitala Israelului.

Administraţia miliardarului a decis ulterior să reducă ajutoarele prin intermediul UNRWA.

Noul preşedinte american Joe Biden s-a angajat să pună capăt, cel puţin în parte, politicii predecesorului său, denunţată de către palestinieni drept foarte părtinitoare şi favorabilă Israelului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.