Secretarul interimar al Apărării Patrick Shanahan a transmis liderilor Pentagonului, în prima sa zi în funcţie, să îşi amintească de „China, China, China”, conform unui oficial al Apărării, scrie CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Deşi suntem concentraţi pe operaţiunile în desfăşurare, secretarul Shanahan a transmis echipei să îşi amintească de China, China, China”, a declarat oficialul.

Shanahan a făcut comentariile în timpul unei şedinţe speciale la care au participat toţi secretarii serviciilor militare şi secretarii adjuncţi ai Apărării.

Decizia sa de a face apel la liderii Pentagonului să se concentreze pe ameninţarea venită din partea Chinei vine la câteva ore după ce a participat la o întâlnire a Cabinetului la Casa Albă. În cadrul întâlnirii, Trump l-a criticat pe predecesorul lui Shanahan, Jim Mattis şi misiunile SUA din Siria şi Afganistan.

„Ce a făcut pentru mine? Cum a fost în Afganistan? Nu prea bine. Nu sunt mulţumit cu ce a făcut în Afganistan”, a afirmat Trump, făcând referire la Mattis, adăugând că „practic” l-a concediat pe fostul general.

Shanahan a preluat funcţia după ce Mattis şi-a dat demisia pe fondul deciziei lui Trump de a retrage trupele americane din Siria. Concentrându-se pe China, în loc de Siria sau Afganistan, Shanahan a găsit un subiect cu viziuni similare cu cele ale lui Trump din partea Pentagonului.

Administraţia Trump a căutat constant să contracareze China în mai multe domenii după ce Beijingul şi-a intensificat activităţile militare în Marea Chinei de Sud şi în alte zone.

În timpul şedinţei de Cabinet, Shanahan a făcut referire la rolul Departamentului Apărării în securizarea graniţei SUA cu Mexicul, un alt subiect important pentru Trump.

El a declarat că echipa sa lucrează „îndeaproape” cu Secretarul Apărării Naţionale, Kirstjen Nielsen, notând că inginerii militari lucrează pentru a reinstaura gardurile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.