Retragerea trupelor americane din Siria, anunţată miercuri de către preşedintele Donald Trump, va fi însoţită de sfârşitul operaţiunilor aeriene ale Statelor Unite contra Statului Islamic (SI) în Siria, au declarat joi oficiali americani, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Air Force Data, avioanele americane au lansat peste 100.000 de bombe şi rachete în Siria şi în Irak din 2015, de la începutul intervenţiei lor, contribuind astfel la slăbirea grupării jihadiste.

PARISUL DISCUTĂ CU WASHINGTONUL DESPRE CALENDARUL RETRAGERII FORŢELOR AMERICANE

Pe de altă parte, Franţa se află în contact cu Washingtonul pe tema calendarului retragerii forţelor americane din Siria şi va fi atentă ca securitatea partenerilor Statelor Unite în Siria şi protecţia populaţiilor din nord-estul acestei ţări să fie asigurate, a anunţat Quai d'Orsay la o zi după anunţurile lui Trump.

”Statele partenere ale coaliţiei internaţionale şi cu noi discutăm cu Washingtonul despre calendarul şi condiţiile punerii în aplicare a deciziei retragerii americane angajate faţă de Daech (numele arab al Statului Islamic) în Siria, anunţată de către preşedintele Statelor Unite”, a anunţat Ministerul francez de Afaceri Externe într-un comunicat.

”În săptămânile care urmează, Franţa va fi atentă ca securitatea tuturor partenerilor Statelor Unite să fie asigurată, inclusiv a Forţelor Democratice Siriene (FDS)”, adaugă diplomaţia franceză.

”Protecţia populaţiilor din nord-estul Siriei şi stabilitatea acestei zone trebuie să fie luate în considerare de către Statele Unite, pentru a evita orice nouă dramă umanitară şi orice întoarcere a teroriştilor”, îndeamnă Parisul.

”Lupta împotriva ameninţării globale a Daech continuă”, subliniază ministerul francez.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.