Statele Unite au impus sancţiuni unor întreprinderi şi conducătorilor lor, care au legături atât cu Evgheni Prigojin, un bogat om de afaceri apropiat preşedintelui rus Vladimir Putin, cât şi cu serviciile secrete de la Moscova, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Opt persoane şi şapte ”entităţi” cu legături cu Evgheni Prigojin şi Serviciul Federal de Securitate (FSB, fostul KGB) sunt vizate de aceste sancţiuni.

Este vorba despre verificarea activităţilor FSB şi ale acestui om de afaceri în Republica Centrafricană, acuzat de amestec în alegerile americane, a anunţat miercuri într-un comunicat Trezoreria americană.

Sancţiunile vizează ”entităţile şi persoanele care lucrează în contul lui Prigojin cu scopul de a extinde influenţa Rusiei în Republica Centrafricană”, o ţară devastată de un război civil don 2013, precizează Trezoreria.

”Evgheni Prigojin are o reţea internaţională de susţinători pentru a-şi răspândi influenţa politică şi politică malefică în întreaga lume”, declară, citat în comunicat, secretarul Trezoreriei Steven Mnuchin.

Acest om de afaceri apropiat lui Putin este vizat deja de sancţiuni americane.

Washingtoul îi reproşează faptul că conduce şi finanţează Internet Research Agency (IRA), vizată de asemnea de sancţiuni americane.IRA este prezentată drept una dintre ”oficinele” care au ajutat la manipularea pe reţele de socializare în alegerile prezidenţiale din 2016 cu scopul de a-l ajuta pe Donald trump să ajungă la Casa Albă.

”Statele Unite continuă să ţintească capacitatea lui Prigojin de a desfăşura operaţiuni la scară mondială”, subliniază Mnuchin.

Serviciie speciale ruse (FSB) sunt vizate, de asemenea de aceste sancţiuni.

”Statele Unite ţintesc, de asemenea, actori implicaţi în susţinerea activităţilor” FSB, care au susţinut persoane care încearcă să se sustragă sancţiunilor impuse de Washington, precizează într-un comunicat separat, Departamentul de Stat american.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.