Statele Unite au depăşit pragul de 600.000 de morţi din cauza covid-19, iar ritmul vaccinării a slăbit, punând în pericol obiectivele preşedintelui american Joe Biden, potrivit unui bilanţ întocmit de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lansarea rapidă a campaniei de vaccinare în America pare căa avut un impact asupra morţilor din cauza covid-19.

Statele Unite au trecut de la pragul de o jumătate de milion de morţi din cauza covid-19 la cel de 600.000 în 113 zile, după ce au trecut de la 400.000 la 500.000 de morţi din cauza covid-19 în 35 de zile.

Aproximativ 166 de milioane de adulţi au fost vaccinaţi cu cel puţin o doză de vaccin anticovid, potrivit Centrelor americane de Controlul şi Prevenţia Bolilor (CDC), iar în paralel se constată o scădere a numărului dozelor de vaccin administrate, după ce s-a atins un vârf la jumătatea lui aprilie.

Joe Biden şi-a stabilit ca obiectiv vaccinarea cu cel puţin o doză de vaccin împotriva covid a 70% dintre adulţii americani şi vaccinarea completă a 160 de milioane de persoane până la 4 iulie, de Ziua Independenţei.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.