Autorităţile americane ”cooperează activ” cu Israelul şi Egiptul pentru a permite unor civili să părăsească Fâşia Gaza, anunţă miercuri un purtător de cuvânt al Consiliului Securităţii Naţionale (NSC) de la Casa Albă, John Kirby, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Civilii nu sunt de vină pentru ceea ce a făcut Hamas”, a subliniat un purtător de cuvânt al Consiliului Securităţii Naţionale americane (NSC), John Kirby.

El a subliniat că nu poate să facă un ”anunţ” exact şi nici să prezinte ”o rută sau un coridor specific”.

Statele Unite - care au trimis deja un grup aeronaval în apropierea Israelului - sunt pregătite, ”dacă este necesar”, să desfăşoare în regiune un al doilea portavion - cu obiectivul de a descuraja, a anunţat el.

John Kirby a precizat că era prevăzut de mult timp - înainte de atacurile Hamas în Istrael - ca alt portavion american să se îndrepte către Marea Medietrană.

Acest portavion ar putea, în cazul în care este nevoie, să se deplaseze în estul Mării Mediterane şi să se alăture USS Gerald Ford - cea mai mare navă de război din lume - care se află deja în regiune.

Statele unite sunt ”în mod clar îngrijorate” de tiruri de rachetă ale mişcării şiite islamiste libaneze Hezbollah, proiraniană, către nordul Israelului, a subliniat purtărorul de cuvânt al NSC.

El a precizat că, până în prezent, autorităţile americane ”nu au constat că alt acor ar încerca intenţionat să lărgească conflictul” declarat sâmbătă de Israel după o ofensivă fără precedent a Hamas.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.