Statele Unite "condamnă în termenii cei mai fermi aparentul atac terorist care a luat vieţi nevinovate în Munchen", afirmă Casa Albă într-un comunicat, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia din Munchen a anunţat anterior că cel puţin opt persoane au fost ucise, iar altele au fost rănite în atacul de vineri, şi că se află în căutarea a "până la trei atactori".

Un al nouălea corp, găsit în apropierea locului atacului, în nordul Munchenului, era examinat pentru a se stabili dacă era un atacator.

"Vom coopera îndeaproape cu partenerii noştri germani, cărora le vom pune la dispoziţiile care îi pot ajuta în cadrul anchetei", mai afirmă Casa Albă în acest comunicat, semnat de purtătorul de cuvânt Josh Earnest.

"Ne gândim şi ne rugăm la familiile şi apropiaţii celor ucişi şi le dorim celor răniţi o însănătoşire completă", adaugă Earnest.

Ministrul britanic de Externe Boris Johnson s-a declarat mai înainte "profund şocat şi întristat" de atacul armat de la Munchen. "Mă gândesc la victime acum, la familiile lor şi la întreaga germanie", a afirmat el într-un mesaj postat pe Twitter.

Anterior, preşedintele francez Francois Hollande i-a transmis un “mesaj personal de susţinere” cancelarului german Angela Merkel după atacul de la Munchen, a anunţat Palatul Elysee. Franţa a fost vizată un atac terorist, la Nisa, săptămâna trecută, când 84 de persoane au fost ucise, iar câteva sute au fost rănite.

De asemenea, preşedintele american Barack Obama a promis vineri autorităţilor germane "toată susţinerea de care au nevoie", în contextul în care o "situaţie teroristă" este în curs la Munchen, în sudul ţării.

"Unii dintre voi ştiu că au avut loc focuri de armă în Germania, însă noi nu ştim pentru moment ce se întâmplă acolo, dar, bineînţeles, ne gândim la cei care au putut fi răniţi", a declarat Obama.

El a adăugat că "Germania este unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai noştri şi, deci, vom oferi toată susţinerea de care pot avea nevoie pentru a face faţă acestei situaţii".

Întreaga aglomeraţie bavareză a fost plasată în stare de alertă vineri seara, unde au fost mobilizate toate "mijloacele disponibile", potrivit Poliţiei din Munchen.

Oraşul era survolat de elicoptere.

"Până la trei autori" ai atacului armat, în care au fost de asemenea rănite grav mai multe persoane, erau căutate în întreg oraşul, a declarat un reprezentant al poliţiei pentru presă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.