Consiliul de Securitate ONU se reuneşte vineri, la solicitarea Rusiei, care susţine că SUA folosesc arme chimice în Ucraina, notează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătoarea de cuvînt a misiunii americane la ONU Olivia Dalton a declarat că demersul este exact "tipul de acţiune steag fals", despre care SUA au avertizat că ar putea fi folosită de Rusia pentru a justifica un atac cu arme biologice sau chimice.

"Rusia are un istoric bine documentat în ceea ce priveşte utilizarea armelor chimice şi are un program în ceea ce priveşte armele biologice, încălcând legislaţia internaţională. De asemenea, are un palmares de acuzaţii la adresa Occidentului în ceea ce priveşte încălcări pe care ea însăşi le comite", a declarat Dalton.

"Nu intenţionăm să lăsăm Rusia să scape manipulînd lumea sau utilizînd Consiliul de Securitate ONU ca loc în care să-şi promoveze dezinformarea", a adăugat ea.

Joi, la o reuniune ONU, Rusia a acuzat SUA  că finanţează cercetări privind armele chimice în Ucraina. Săptămâna aceasta secretarul de presă al Casei Albe Jen Psaki a calificat drept false astfel de acuzaţii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.