Statele Unite au înregistrat 53.069 de noi cazuri de Covid-19 în ultimele 24 de ore, potrivit unui bilanţ anunţat de Universitatea Johns Hopkins joi, la ora locală 20.30, un nivel record de la începutul pandemiei, înaintea weekendului zilei naţionale, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numărul total de cazuri depistate în ţară este de peste 2,7 milioane. 

Nivelul noilor cazuri înregistrate în Statele Unite este mai ridicat ca oricând de la apariţia SARS.CoV-2 iar internările cresc în mai multe focare precum Houston (Texas) şi Phoenix (Arizona).

649 de persoane au murit de Covid-19 pe teritoriul american în ultimele 24 de ore, 128.677 de la debutul crizei sanitare mondiale.

În Texas, aproape 8.000 de noi cazuri au fost raportate de miercuri, forţându-l pe guvernatorul republican al Texasului Greg Abbott, un aliat al preşedintelui Donald Trump, să impună purtarea măştii obligatoriu în locurile publice din statul american, în ajunul festivităţilor de 4 iulie. 

Acestea sunt în mod tradiţional marcate de reuniuni în familie sau de mari adunări pentru a asista la focurile de artificii. Autorităţile se tem atunci de răspândirea virusului, pe care admit că nu o controlează total. 

Pentru a sărbători independenţa Statelor unite, preşedintele Donald Trump va asista vineri, împreună cu soţia sa melania Trump, la focurile de artificii de pe Muntele Rushmore, loc turistic din Dakota de Sud, unde capetele foştilor preşedinţi americani au fost sculptate în granit.                

               

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.