Oficialii de aplicare a legii din SUA au arestat luni doi rezidenţi din New York pentru că ar fi operat o "secţie secretă de poliţie" chineză în cartierul chinezesc din Manhattan, în cadrul unei acţiuni de reprimare a presupusei acţiuni a Beijingului împotriva disidenţilor din SUA, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lu Jianwang, 61 de ani, şi Chen Jinping, 59 de ani, sunt acuzaţi de conspiraţie pentru a acţiona ca agenţi ai guvernului chinez fără a informa autorităţile americane şi obstrucţionarea justiţiei. Aceştia au fost eliberaţi pe cauţiune după o primă înfăţişare la tribunalul federal din Brooklyn.

Departamentul de Justiţie a intensificat anchetele privind ceea ce numeşte "represiunea transnaţională" exercitată de adversari ai SUA, precum China şi Iranul, pentru a intimida adversarii politici care trăiesc în Statele Unite. "Nu putem şi nu vom tolera persecutarea de către guvernul chinez a activiştilor prodemocraţie care au căutat refugiu în această ţară", a declarat reporterilor Breon Peace, procurorul federal principal din Brooklyn.

Luni, procurorii au dezvăluit acuzaţiile împotriva a 34 de oficiali chinezi pentru că ar fi operat o "fermă de troli" şi ar fi hărţuit disidenţii online, inclusiv prin întreruperea întâlnirilor acestora pe platformele tehnologice americane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.