Statele Unite anchetează cu privire la posibile victime civile într-un atac aerian care a distrus o maşină înţesată cu explozivi în capitala afgană Kabul, a anunţat un purtător de cuvânt al Comandamentului Central al armatei americane (CENTCOM), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Suntem la curent cu faptul că victime civile au fost anunţate în urma atacului nostru aerian vizând un vehocul la Kabul”, a anunţat într-un comunicat un purtător de cuvânt al Pentagonuluil, căpitanul Bill Urban.

”Suntem în continuare pe cale să evaluăm rezultatele acestui atac aerian care, ştim, a oprit o ameninţare iminentă a SIK (Statul Islamic în Khorasan) împotriva aeroportului”, subliniază CENTCOM, referindu-se la gruparea teroristă care a revendicat atentatul de joi.

Înainte de publicarea acestui comunicat, CNN a scris că nouă membri ai unei familii - inclusiv şase copii - au fost ucişi în atacul aerian de duminică, în capitala afgană suprapopulată, din care mii de afgani încearcă în continuare să fugă de talibani.

AFP scrie că nu a fost în măsură să confirme acest bilanţ, însă presa locală a anunţat la rândul său victime civile.

”Ştim că au existat explozii importante şi puternice în urma distrugerii vehiculului, care indică prezenţa unei cantitiţi mari de materiale explozive în acesta, ceea ce a cauzat pierderi suplimentare”, a subliniat căpitanul Urban.

”Ceea ce s-a întâmplat nu este clar şi continuăm să anchetăm”, a anunţat el.

”Am fi porifund întristaţi de orice eventuală pierdere a vreunei vieţi nevinovate”, a adăugat el.

Statele Unite au efectuat duminică un atac aerian, la câteva zile după un atentat sinucigaş vizând civili şi trupe americane care filtrează o mulţime uriaşă ce încearcă să pătrundă în aeroportul din Kabul pentru a fugi din nou de regimul taliban.

Aproximativ 100 de persoane au fost ucise în atac - inclusiv 13 militari americani şi doi britanici.

Maşina distrusă duminică în atacul aerian american se îndrepta către aeroportul din kabul, a coroborat un purtător de cuvânt taliban.

Peste 114.000 de persoane au fost evacuate din Afganistan de la 15 august, când talibanii au preluat puterea.

Retragerea americană din Afganistan urmează să se încheie marţi, la 31 august.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.