Washingtonul denunţă o campanie de ”dezinformare” online a Rusiei împotriva a două vaccinuri autorizate în Statele Unite, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O unitate din cadrul diplomaţiei americane însărcinată cu supravegherea şi contracararea propagandei străine ”a identificat patru platforme ruse de Internet conduse de către servivciile ruse de informaţii care răspândesc dezinformarea”, a anunţat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, Nede Price.

”Aceste site-uri conţin dezinformări despre două vaccinuri autorizate în Statele Unite”, a denunţat el în faţa presei.

Potrivit cotidianului The Wall Street Journal (WSJ), care a dezvăluit această informaţie, această campanie vizează vaccinul alianţei americano-germane Pfizer/BioNTech.

Autorităţile sanitare americane au autorizat de asemenea vaccinurile Moderna şi Johnson & Johnson.

”Este clar că Rusia a recurs la vechile sale metode, iar astfel pune în pericol persoane, pentru că răspândeşte dezinformarea cu privire la vaccinuri despre care noi ştim că savează zolnic vieţi”, subliniază Ned Price.

Washington dénonce une «désinformation» russe sur les vaccins américains anti-Covid
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.