Strategul Elroy Sailor, fost membru al echipei de tranziţie a lui Donald Trump, consilier al Republican National Comitee, a declarat într-un interviu pentru News.ro că, dacă ar fi consilier al preşedintelui Donald Trump, nu l-ar sfătui să se retragă din acordul nuclear cu Iranul, ci mai degrabă l-ar sfătui să-l îngheţe. De asemenea, el a afirmat că abordarea preşedintelui Trump, inclusiv faţă de acest acord, este aceea a unui om de afaceri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Referitor la acordul nuclear internaţional cu Iranul, Sailor este încrezător că noua echipă a preşedintelui Trump va face o analiză.

„Au existat semnale că va retrage SUA din acest acord, dar ce am observat la preşedintele Trump este că e foarte imprevizibil. Aşa că am învăţat să nu încerc să spun ce cred că va face preşedintele, pentru că, de regulă, face opusul. Are un nou secretar de stat, un nou director CIA, a adus noi oameni la Casa Albă, aşa că eu cred că vor analiza”, a declarat el pentru News.ro.

Cât priveşte sfatul pe care i l-ar da, Sailor spune că „o pauză” în acord ar fi cel mai potrivit lucru.

„Dacă aş fi consilierul preşedintelui, aş avea o abordare foarte pragmatică. Ca Reagan, aş vorbi calm, însă foarte implicat în negociere. Date fiind informaţiile, nu cred că l-aş sfătui să părăsească acordul. Mai degrabă, să îl îngheţe. Dacă renunţă la el, trebuie luat totul de la capăt. Aş spune că înţelegerea, aşa cum a structurat-o Obama, nu va fi anulată, dar nici nu vom merge înainte cu ea. Punem pauză. O vom reanaliza. Aş face o echipă, formată atât din republicani, cât şi din democraţi, care să se concentreze pe problema cu Iranul, aş da un răgaz de 60 de zile, pentru a veni cu nişte recomandări. Şi, odată ce aş primi acele recomandări, l-aş sfătui să ia o decizie. Înţeleg încotro vrea să se ducă preşedintele, dar, personal, nu l-aş sfătui să iasă imediat din acest acord. Nu spun că nu poate fi rescris, dar aş începe cu o pauză”.

Abordarea pe care Trump o are inclusiv faţă de acest acord este cea a unui om de afaceri, a mai afirmat strategul, iar asta, în opinia lui, este ceea ce place multora dintre cei care l-au votat.

„Preşedintele este un om de afaceri, vine din acest mediu. Cred că va încerca să structureze această înţelegere. Ceea ce va fi diferit de ce ar face un politician obişnuit. Cred că asta place majorităţii celor care l-au votat - faptul că are o abordare de om de afaceri şi mai puţin una de politician. Sper ca democraţii şi administraţia republicană să transmită un singur mesaj. Ceea ce noi auzim este o foarte mică parte de informaţie. Sunt oameni care lucrează pe acest domeniu de ani buni”.

Preşedintele american Donald Trump va face publică marţi decizia privind acordul nuclear cu Iranul, el scriind luni pe Twitter: „Îmi voi anunţa decizia privind acordul cu Iranul mâine de la Casa Albă”.

Elroy Sailor este cofondator şi CEO al J.C. Watts Companies, a făcut parte din echipa care a sprijinit  la tranziţia de la Casa Albă la finalul lui 2016. Anterior, a fost consilier al senatorului Rand Paul, care a candidat pentru nominalizarea republicană la alegerile prezidenţiale din 2016. După ce acesta s-a retras, a început să lucreze pentru Republican National Comitee. Are o experienţă de 20 de ani în politică.

Interviul integral cu Elroy Sailor va fi difuzat la ora 17.00.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.