Ministrul francez de Interne Gérald Darmanin a recunoscut o ”subevaluare” a ameninţării pe strada pe care a avut loc atacul cu satârul la Paris, soldat cu doi răniţi grav, şi a anunţat că l-a întrebat pe prefectul Poliţiei Parisului Didier Lallement de ce a fost subevaluată ameninţarea la fostul sediu al revistei satirice Charlie Hebdo, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”I-am cerut prefectului Poliţiei să-mi spună de ce am subevaluat ameninţarea pe această stradă, (Nicolas) Appert”, situată în arondismentul al XI-lea al Parisului, a declarat la France 2 ministrul.

”A avut loc un atentat şi este evident că am fi putut să ne descurcăm mai bine”, a apreciat el, precizând că redacţia Charlie Hebdo s-a mutat de ”patru ani” la o adresă ţinută secretă - un lucru care nu era neapărat cunoscut - şi că strada respectivă nu a fost vizată de ”nicio ameninţare” explicită.

Conductorii societăţii de producţie Premières Lignes, ai cărei doi salariaţi au fost victime ale atacului cu satârul în timp ce fumau în faţa imobilului în care muncesc, au denunţat absenţa oricărui dispozitiv de poliţie care să apere sediul, în contextul în care este în plină desfăşurare procesul atentatului terorist sângeros care a avut loc în sediul revistei satirice în ianuarie 2015.

”După începerea procesului Charlie Hebdo, nu a existat absolut nicio securizare a acestei străzi şi a acestui imobil simbolice”, a denunţat la BFMTV unul dintre conducătorii Premières Lignes, Luc Hermann.

”Prefectura poate că va spune că se fac ronduri, dar nu este suficient”, a adăugat cotidianul Libération.

Cu puţin înainte de prânz, vineri, un bărbat înarmat cu un satâr a rănit două persoane - un bărbat şi o femeie, ambii în vârstă de 30 de ani - în apropierea fostului sediu al revistei, pe rue Nicolas Appert.

Suspectul, un pakistanez în vârstă de 18 ani, se afla în continuare în arest preventiv sâmbătă.

După ce a republicat la 2 septembrie caricaturi ale profetului Mahomed, Charlie Hebdo a fost ameninţat din nou de către organizaţii teroriste.

”Aceste ameninţări  constituie o adevărată provocare în toiul procesului atentatelor din ianuarie 2015. Ele merg mult dincolo de Charlie, pentru că vizează toată presa şi chiar pe preşedintele Republicii” Emmanuel Macron, a deplâns Riss, directorul Charlie Hebdo, într-o declaraţie pentru AFP.

Directoarea Resurselor Umane a revistei satirice a fost scoasă sub acoperire din casă, din cauza acestor ameninţări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.