Roger Stone, un fost consilier şi prieten al lui Donald Trump, inculpat în cadrul complexei anchete ruse, a primit interdicţia de a vorbi despre caz, după ce a publicat un mesaj în care judecătoarea însărcinată cu dosarul este prezentată într-o imagine în care apare cătarea unei arme, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Roger Stone, în vârstă de 66 de ani, care a venit joi la tribunal în costum în carouri şi cu ochelari rotunzi, şi-a cerut scuze plat în faţa judecătoarei, într-un tribunal federal, la Washington, după ce a postat luni pe Instagram o imagine în care apare imaginea cătării unei arme şi un mesaj de teoria complotului.

Rupând cu stilul unui om care a făcut din mottoul ”neagă tot” unul dintre principiile sale de căpătâi, Roger Stone şi-a regretat ”stupiditatea”, spunându-i judecătoarei Amy Berman Jackson că o ”eroare momentană de judecată” l-a împins să publice forografia, potrivit unor jurnalişti americaniaflaţi în sala tribunalului.

El a adăugat că unul dintre colaboratorii săi, căruia nu i-a dezvăluit identitatea, a ales fotografia şi a afirmat că a crezut că ţinta era de fapt un simbol celt.

Fotografia şi mesajul ei au fost şterse între timp.

El îl cataloga în mesaj pe procurorul special Robert Mueller - care anchetează cu privire la suspiciuni de complicitate între Mocova şi echipa de campanie a lui Donald trump în alegerile prezidenţiale americane din 2016 - drept ”asasin plătit” aflat în solda "Deep State", o reţea de funcţionari care ar acţiona în vederea destabilizării lui Trump.

Vizibil furioasă, potrivit presei, magistrata a apreciat că explicaţiile acestuia sunt puţin credibile şi i-a interzis orice comunicare cu privire la acest dosar, avertizându-l că data viitoare nu va mai evita închisoarea, în cazul în care încalcă această interdicţie.

Acest ordin vizează colaborările sale cu site-ul de extremă dreapta Infowars şi îl privează pe acest obişnuit al presei de o sursă importantă de venit, potrivit avocaţilor săi.

Un bărbat cu un stil vulcanic, un obişnuit al unor costume pe măsură şi al unor declaraţii provocatoare, Roger Stone a fost inculpat la 25 ianuarie de sperjur şi intimidarea unui martor în cadrul anchetei ruse.

El este suspectat că a minţit Congresul cu privire la contactele sale cu organizaţia WikiLeaks pe tema unor e-mailuri piratate în tabăra democrată, în timpul alegerilor prezidenţiale din 2016. Acest atac informatic probabil că a costat-o scump pe rivala lui Donald trump Hillary Clinton.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.