Statul ucrainean urmează să preia controlul mai multor întreprinderi ”de importanţă strategică”, cu scopul de a ajuta efortul de război - între care producătorul de hidrocarburi Ukrnafta şi constructorul aeronautic Motor Sici -, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul ucrainean Denis Şmîhal a anunţat rechiziţionarea mai multor industrii grele, care vor participa la efortul de război.

”S-a luat decizia exproprierii activelor întreprinderilor de importantă strategică pentru a le introduce în proprietatea statului”, a anunţat într-o conferinţă de presă secretarul Consiliului de Securitate ucrainean Oleksii Danilov.

”După ridicarea legii marţiale, aceste active vor putea fi înapoiate proprietarilor lor sau li s-ar putea înapoia valoarea acestora”, a dat el asigurări.

În afară de Motor Sici şi Ukrnafta, statul preia controlul Zaporozhtransformator- o societate specializată în producţia de reactoare - a producătorului de camioane AvtoKraz şi întreprinderii de rafinarea petrolului Ukrtatnafta.

”Activele acestor cinci întreprinderi vor fi gestionate de către Ministerul Apărării, în vederea asigurării nevoilor urgente ale Forţelor armate. Este vorba despre furnizarea de carburant şi lubrifianţi, despre repararea echipamentelor militare şi armelor”, precizează ministrul ucrainean al Apărării Oleksii Reznikov.

De la invazia Ucrainei de către Rusia, la 24 februarie, Kievul este foarte dependent de furnizarea de armament occidental şi de susţinerea financiară a Statelor Unite şi Uniunii Europene (UE).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.