Organizaţia jihadistă Statul Islamic (SI) a revendicat luni, prin intermediul agenţiei sale de propagandă Amaq un atac, duminică, la Sousse, un oraş turistic situat în estul Tunisiei, soldat cu moartea unui membru al Gărzii Naţionale tinisiene, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

SI a anunţat pur şi simplu moartea unuia dintre membrii forţelor sale în acest atac comis de ”combatanţi” din organizaţie, fără să facă alte precizări.

O maşină în care se aflau mai mulţi bărbaţi a lovit, duminică dimineaţa, agenţi din cadrul Gărzii Naţionale, în apropiere de staţiunea balneară Port Kantaoui, în oraşul turistic Sousse, iar apoi i-a atacat cu cuţitul, omorând unul şi rănind grav altul.

Trei atacatrori, dintre care doi erau fraţi, au fost ucişi duminică dimineaţa în aceeaşi zonă. Ei nu le erau cunoscuţi autorităţilor tunisiene.

Şapte persoane au fost arestate, în cadrul unei anchete, a anunţat Garda Naţională, inclusiv soţia unuia dintre atacatori, doi fraţi ai altuia şi un bărbat suspectat că a fost un recrutor.

Acest nou atac vizând forţele de ordine, într-un oraş în care a avut loc unul dintre atacurile jihadiste care au zguduit ţara în 2015, a avut loc la trei zile după intrarea în funcţiune a unui nou Guvern, în urma unor puternice tensiuni politice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.