Statele Unite trimit un diplomat să discute cu israelienii şi şi palestinienii, pentru calmarea situaţiei în regiune, a declarat miercuri secretarul american de Stat Antony Blinken, afirmând că Israelul are în mod special responsabilitatea să evite victimele civile, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Imaginile de peste noapte sunt îngrozitoare. I-am cerut secretarului de Stat adjunct Hady Amr să meaargă imediat în regiune pentru a se întâlni cu israelienii şi palestinienii...va cere, în numele meu şi al preşedintelui Biden, o dezescaladare a violenţei”, a spus Blinken.

Israelul a anunţat că a ucis 16 membri ai aripii militare Hamas într-un atac aerian asupra Gaza effectuat miercuri, iar militanţii palestinieni au efectuat tiruri de rachete în Israel, în timp ce la nivel global au crescut îngrijorările legate de celor mai intense ostilităţi din ultimii ani în regiune.

Blinken a spus că ambele părţi trebuie să reducă violenţa. El a făcut o distincţie între ”o organizaţie teroristă, Hamas, care trage fără discriminare cu rachete care vizează de fapt civili, şi răspunsul Israelului, care se apără”.

Cu toate acestea, Blinken a atribuit Israelului o responsabilitate specială, spunând că ”cred că Israelul are o răspundere suplimentară, de a încerca să facă tot ce este posibil pentru a evita victimele civile, chiar dacă răspunde pe bună dreptate în apărarea poporului”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.