Un bărbat originar din statul Illinois, care a adus explozibili la manifestaţiile din Minnesota, a fost inculpat pentru incitare la revoltă de autorităţile federale americane, care au anunţat prima lor punere sub acuzaţie de la începutul manifestaţiilor care au afectat ţara, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest bărbat în vârstă de 28 de ani, Matthew Lee Rupert, a făcut 500 de kilometri până în sudul oraşului Minneapolis cu intenţia de a jefui şi de a provoca pagube, potrivit documentelor transmise la un tribunal federal, luni. 

Deplasarea dintr-un stat în altul îi dă guvernului federal dreptul de a-l urmări penal. 

Într-un videoclip pe care el l-a publicat online pe 29 mai, bărbatul poate fi văzut "împărţind din exploziibilii pe care îi avea asupra sa şi în timp ce încuraja alte persoane să le arunce asupra forţelor de ordine", explică Ministerul american al Justiţiei. "Am bombe şi unii dintre voi vreţi să le lansaţi... Luaţi, mai am... Aprindeţi-le şi aruncaţi-le!", se poate auzi, potrivit plângerii. 

Sâmbătă, preşedintele american Donald Trump şi ministrul Justiţiei Bill Barr au explicat că vor viza grupul de extremă stânga "Antifa" pentru violenţele din timpul manifestaţiilor în memoria lui George Floyd, un american de culoare ucis acum  mai puţin de o săptămână la Minneapolis. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.