Starea sănătăţii celui mai celebru mafiot din Italia, Matteo Messina Denaro, arestat luni - şi care suferă de un cancer - este ”gravă”, anunţă miercuri un medic de la clinica siciliană unde a fost arestat mafiotul după 30 de ani de fugă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Starea sănătăţii sale este gravă. Boala a accelerat în ultimele luni”, declară cotidianului La Repubblica şeful Secţiei de Oncologie a clinicii Maddalena de la Palermo, Vittori Gebbia.

Matteo Messina Denaro a fost operat în 2020 şi în 2022 de cancer de colon.

”N-aş spune că este un pacient cu o sănătate bună”, declară Vittori Gebbia, întrebat de ziar despre declaraţii ale procurorului Paolo Guido, care a declarat la arestarea mafiotului că bărbatul era ”sănătos”.

Doctorul Gebbia precizează că Carabinierii care l-au arestat pe Matteo Messina Denaro au fost atenţi la starea sănătăţii acestuia.

”Carabinierii m-au întrebat dacă întârzierea cu câteva zile a ciclului chimioterapiei de care ar fi trebui să beneficieze ar avea consecinţe, iar au am semnat autorizaţia, pentru că o întârziere atât de mică nu va avea niciun efect asupra sănătăţii acestuia”, dă el asigurări.

După ce a fost arestat la Palerme, Matteo Messina Denaro a fost transferat la o închisoare de maximă securitate, la L'Aquila, în Abruzzo.

El este încarcerat în regim de izolare, iar potrivit cotidianului Corriere della Sera urmează să fie condus să urmeze tratamentul de chimioterapie la Spitalul San Salvatore din L'Aquila, care dispune de o unitate rezervată acestui tip de deţinuţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.