Starea sănătăţii preşedintelui francez Emmanuel Macron, testat pozitiv cu covid-19 joi, de când a intrat în carantină la reşedinţa oficială La Lanterne de la Versailles, ”prezintă semne de ameliorare”, anunţă Palatul Élysée, iar premierul francez Jean Castex, de asemenea plasat în carantină, îşi reia activitatea în urma unui test negativ cu covid-19, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Starea sănătăţii preşedintelui Republicii franceze este monitorizată de către echipa medicală a Palatului Élysée.

Medeicul-şef al preşedinţiei franceze, Jean-Christophe Perrochon, anunţa sâmbătă într-un scurt comunicat examene ”încurajatoare”.

Nicio altă informaţie nu a fost oferită miercuri despre evoluţia sănătăţii preşedintelui, care se află în continuare în carantină la reşedinţa oficială, unde a sosit joi, după ce a fost testat, suferind de oboseală, prezentând o tuse şi dureri musculare. El a promis să ”prezinte zilnic evoluţia bolii”.

Macron ar putea - teoretic - ieşi din carantină încă de joi, în cazul în care starea sănătăţii îi permite acest lucru.

În pofida unei ”activităţi un pic încetinite”, Macron prezidează de la Lanterne reuniuni prin videoconferinţă - o şedinţă de Guvern luni - şi continuă să discute cu lideri străini. El a discutat marţi cu omologii săi rus Vladimir Putin şi ucrainean Volodimir Zelenski despre Războiul din Ucraina.

Macron a anunţat într-o înregistrare video postată pe reţele de socializare vineri că se ocupă în continuare de ”dosare prioritare (...), fie că este vorba despre epidemia (covid-19) şi gestionarea ei în ţară, fie, de exemplu, de dosarul Brexitului”.

Premierul francez Jean Castex şi preşedintele Adunării Naţionale Richard Ferrand, amândoi cazuri de contact ale lui Emmanuel Macron, au ieşit miercuri din carantină, după ce au fost testaţi negativ cu covid-19.

”Un caz de contact ale preşedintelui Republicii care nu prezintă niciun simptom şi în urma respectării unei perioade de izolare de şapte zile, aşa cum recomandă autorităţile sanitare, premierul a efectuat un test PCR în această (joi) dimineaţa. Acest test a fost negativ, iar această perioadă de izolare se încheie astfel azi”, a anunţat Matignonul.

Premierul, care luat cina miercuri, la Élysée, cu preşedintele Republicii, în compania a numeroase personalităţi din cadrul majorităţii parlamentare, a efectuat un prim test PCR joi, al cărui rezultat a fost negativ.

”Potrivit consemnelor sanitare în vigoare, preşedintele Adunării Naţionale, un caz de contact al preşedintelui Republicii, a efectuat un test RTPCR după perioada de izolare impusă. Testul a fost negativ”, a anunţat, la rândul său, într-un comunicat preşedinţia Camerei inferioare a Parlamentului francez.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.