Forţe ucrainene au efectuat o ”operaţiune specială” în Peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014, anunţă un purtător de cuvânt al Guvernului ucrainean, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Direcţia Generală de Informaţii a Ministerului ucrainean al Apărării (GUR MOU) a efectuat această operaţiune, în cadrul unui parteneriat cu Marina ucraineană, anunţă un purtător de cuvînt al spionajului militar ucrainean, Andrii Iusov.

El precizează că autorităţile ucrainene nu divulgă detaliile acestei misiuni.

El subliniază însă că misiunea a fost îndeplinită cu succes.

Nu există pierderi de partea ucraineană, ci doar de partea inamică, anunţă Iusov.

Potrivit unor postări pe canalul ”Krym Realii” de pe Telegram, s-au auzit explozii în satul Maiak, la Capul Tarhankut, joi, către ora locală 5.00 (şi ora României).

Potrivit unor postări pe alte canale neoficiale de pe reţele de socializare, s-au auzit focuri de armă pe coasta Crimeei.

Potrivit uneia dintre aceste postări, martori au văzut două bărci pneumatice în apropiere de mal.

Armata rusă ar fi staţionat rachete în diverse locuri pe coasta de vest a Crimeei ocupate, folosite împotriva Odesei, un oraş portuar la marea neagră situat în apropiere, dar şi împotriva altor ţinte.

Armata ucraineană şi-a intensificat, în ultimele săptămâni, operaţiunile prin care ţinteşte forţe ruse în Crimeea cu rachete şi drone maritime.

Kievul va continua să desăşoare atacuri vizând Crimeea şi Podul Crimeea, care leagă peninsula ucraineană de teritoriul rusesc, declara CNN ministrul ucrainean al Apărării Oleksii Reznikov.

Armata ucraineană a anunţat miercuri că a ”distrus complet” un sistem rusesc de rachetă într-un sat situat în capul în care a avut loc joi ”operaţiunea specială”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.