Sute de persoane afectate de pandemie s-au recules, joi, în Catedrala din Sevilla, în cadrul uneia dintre cele mai mari adunări organizate în ţară de la începutul relaxării măsurilor de izolare, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această slujbă funerară a început la ora 20.00 (18.00 GMT) în impozanta catedrală de 11.000 de metri pătraţi, înscrisă în patrimoniul mondial al umanităţii şi unde se află mormântul lui Cristofor Columb.         

Recviemul de Mozart a fost interpretat de un ansamblu coral şi o orchestră formată din 90 de artişti. 

Printre cele mai afectate din lume de pandemie cu mai mult de 27.000 de morţi, Spania, care încheie vineri un doliu naţional de zece zile, a început în mai o ieşire din izolare progresivă şi diferită în regiuni. 

Capitala Andaluziei, Sevilla, se află în prezent în a doua dintre cele trei faze de ieşire din izolare care permite lăcaşurilor de cult să primească credincioşi pentru jumătate din capacitate.  

Slujba a avut loc în condiţii sanitare stricte, a asigurat pentru AFP şeful orchestrei, José Carlos Carmona.

"Spaţiul este vast. Catedrala poate primi 4.000 de persoane, dar au fost instalate doar 600 de scaune", a precizat el. 

"Un plan precis" a fost conceput "cu distanţare între fiecare membru al orchestrei şi cor" cu scopul de a respecta normele sanitare, a mai spus el. 

"Orchestra a cântat cu măşti, cu excepţia intrumentelor de suflat, evident, şi corul va cânta fără măşti dar le vor avea cu ei", a explicat Carmona.         

Responsabilii Catedralei au înlocuit băncile cu scaune aşezate în naos. Toţi cei prezenţi au purtat măşti, iar gel dezinfectant a fost asigurat la intrare. 

"Este un act solemn care exprimă durere, nu doar în Sevilla, ci în întreaga Spanie şi în lume", a rezumat  José Carlos Carmona. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.