Partidul Socialist Muncitoresc Spaniol (PSOE), aflat în opoziţie, a depus o moţiune de cenzură împotriva guvernului conservator condus de prim-ministrul Mariano Rajoy, drept răspuns la scandalul de corupţie în care este implicat Partidului Popular (PP), scrie Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am prezentat o moţiune de cenzură împotriva prim-ministrului  Rajoy în această dimineaţă – o moţiune pentru a restaura demnitatea în democraţia noastră”, a declarat Pedro Sanchez, liderul PSOE. Scopul moţiunii este, conform lui Sanchez, instaurarea unui guvern socialist.

Sanchez a făcut declaraţii după ce conducerea partidului s-a întâlnit pentru a discuta despre un răspuns privind faptul că 29 de persoane, printre care şi foste figuri importante ale PP au fost condamnate la un total de 351 de ani de închisoare într-unul dintre cele mai mari scandaluri de corupţie din istoria modernă a Spaniei.

De asemenea, tribunalul a conchis şi că PP a beneficiat de o schemă de corupţie care a implicat primirea de mită pentru contracte publice oferite diferitelor companii. PP trebuie să înapoieze 245.00 de euro.

„Există o singură persoană responsabilă pentru această criză de încredere ... iar numele său este Mariano Rajoy”, a declarat Sanchez, adăugând că răspunsul prim-ministrului la acuzaţii a fost să se uite în altă parte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.