Spania trimite Ucrainei noi ajutoare militare - inclusiv tancuri de tip Leopard 2 - şi umanitare, anunţă Ministerul spaniol al Apărării, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Transportul a plecat din portul Santander şi urmează să ajungă în Ucraina la începutul lui august, a anunţat luni ministerul.

Madridul trimite Kievului patru tancuri de tip Leopard 2A4, zece vehicuile blindate de transport de trupe de tip M-113, zece camioane de marfă, un vehicul blindat polivalent şi cinci ambulanţe - două blindate.

Spania a trimis până în prezent Ucrainei şase tancuri de tip Leopard 2, în cadrul angajamentului de a trimite zece vehicule de acest tip.

Premierul spaniol în exerciţiu Pedro Sanchez anunţa în iulie că Madridul urmează să livreze Kievului două tancuri de Leopard 2 suplomentare.

Un spital de campanie mobil, dotat cu capacităţi chirurgicale, a sosit duminică în Ucraina, a anunţat Ministerul spaniol al Apărării.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.