Travis King, soldatul american care a fugit în Coreea de Nord în iulie, este în custodia SUA şi se îndreaptă spre casă după ce a fost expulzat de Coreea de Nord în China, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În timp ce detaliile despre eforturile diplomatice care au dus la transferul lui King au rămas limitate, ceea ce s-a întâmplat este un exemplu rar de cooperare între Statele Unite, Coreea de Nord şi China.

Militarul american, staţionat în Coreea de Sud, a fugit în Coreea de Nord în timpul unui tur, după ce s-a amestecat printre turişti, la Panmunjon, la 18 iulie, devenind primul american deţinut în Nord din ultimii cinci ani.

Înainte de a trece graniţa, el a stat două luni în detenţie în Coreea de Sud pentru acuzaţii de agresiune şi a fost eliberat la 10 iulie.

Trebuia să se întoarcă în SUA pentru a se confrunta cu proceduri disciplinare, dar a reuşit să părăsească aeroportul şi să se alăture unui tur al Zonei demilitarizate (DMZ), care separă Coreea de Nord şi Coreea de Sud.

Agenţia de presă de stat nord-coreeană KCNA notează că King a declarat că a intrat ilegal în Coreea de Nord pentru că era dezamăgit de "inegalitatea societăţii americane".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.