La capătul unui tunel de un kilometru de lungime, plin de capcane, soldaţii israelieni au descoperit celule înghesuite în care, potrivit armatei, Hamas a ţinut aproximativ 20 de ostatici în Fâşia Gaza, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Militarii israelieni au găsit o zonă de detenţie, cu cinci camere înguste în spatele unor gratii metalice, toalete, saltele şi chiar desene făcute de un copil ostatic care a fost eliberat în timpul armistiţiului din noiembrie, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei, contraamiralul Daniel Hagari.

Niciun ostatic nu se afla acolo când a fost descoperită ascunzătoarea.

Armata a publicat fotografii din labirintul subteran şi a adus jurnalişti să se documenteze la faţa locului, înainte de a distruge tunelul.

Intrarea în tunel, a declarat Hagari, se afla în casa unui membru Hamas din oraşul Khan Younis, în sudul Fâşiei Gaza, unde Israelul şi-a concentrat lupta în ultimele săptămâni împotriva grupării islamiste palestiniene. "Soldaţii au intrat în tunel unde s-au întâlnit cu teroriştii, angajându-se într-o luptă care s-a încheiat cu eliminarea teroriştilor", a declarat oficialul.

Tunelul era echipat cu uşi-capcană şi explozibili, a precizat el.

"Potrivit mărturiilor pe care le avem, aproximativ 20 de ostatici au fost ţinuţi în acest tunel în diferite momente, în condiţii dure, fără lumină naturală, într-un aer dens, cu puţin oxigen şi cu o umiditate teribilă care face dificilă respiraţia", a detaliat Hagari.

Unii dintre ostaticii ţinuţi acolo au fost eliberaţi în timpul armistiţiului mediat de Qatar, care a durat o săptămână. Alţii se numără printre cei peste 130 de ostatici capturaţi în timpul raidului Hamas din 7 octombrie care se află încă în Gaza.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.