Iranienii vor continua să strige ”Moarte Americii!” atât timp cât Washingtonul îşi va continua politica ostilă, însă acest slogan se adresează preşedintelui Donald Trump şiliderilor Statelor Unite - ci nu naţiunii americane, a declarat vineri liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Atât timp cât America va continua pe calea cruzimii, naţiunea iraniană nu va abandona (sloganul) «Moarte Americii!»”, a declarat ayatollahul în cadrul unei reuniuni a ofiţelor din cadrul Forşelor aeriene, cu ocazia marcării a 40 de ani de la victoria Revoluţiei islamice, potrivit site-ului său oficial.

Statele Unite ale lui Donald Trump s-au retras anul trecut din Acordul de la Viena, încheiat în 2015 între Iran şi marile puteri mondiale şi au reimpus sancţiuni Teheranului.

”Moarte Americii!” îl vizează pe Donald Trump, pe consilierul său pe probleme de securitate naţională John Bolton şi pe secretarul său de Stat Mike Pompeo, a precizat Khamenei.

”Asta înseamnă «moarte liderilor Americii»”, a spus el.

În privinţa europenilor, care încearcă să salveze acordul în dosarul nuclear iranian, nu trebuie să se aibă încredere nici în ei, a îndemnat ayatollahul.

”Recomand să nu se aibă încredere în europeni şi nici în americani”, a declarat el. ”Nu spunem «nu aveţi contacte cu ei», ci (doar că) este o problemă de încredere”.

Uniunea Europeană (UE), care respectă în continuare Acordul de la Viena, critică programul iranian balistic.

Corpul Gardienilor Revoluţiei a introdus în serviciu o rachetă de tip sol-sol cu o rază de acţiune de 1.000 de kilometri, potrivit presei iraniene.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.