Siria a primit doze de vaccin împotriva covid-19 de la o ”ţară prietenă”, fără să dezvăluie această ţară, după ce autorităţile siriene au anunţat că au angajat negocieri cu Rusia şi China, însă fără să se anunţe în mod oficial vreun acord în acest sens, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Beijingul a anunţat recent că a trimis 150.000 de doze de vaccin în Siria, însă o sursă contactată joi de Reuters dezvăluie că aceste vaccinuri nu au fost livrate deocamdată.

Presa israeliană dezvăluie că Israelul a acceptat să finanţeze vaccinuri ruseşti destinate Siriei, inamicul său vechi, în schimbul eliberării unei cetăţene israeliene deţinute în această ţară, la 19 februarie

Contactate de Reuters, nici cabinetul premierului israelian în exerciţiu Benjamin Netanyahu şi nici Fondul suveran rus RDIF, însărcinat cu comercializarea vaccinului Sputnik V în străinătate, nu au comentat aceste dezvăluiri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.