Singurul contracandidat al preşedintelui rus în exerciţiu Vladimir Putin în alegerile prezidenţiale, Boris Nadejdin, care denunţă ofensiva rusă în Ucraina, anunţă joi că i-a fost respinsă candidatura la preşedinţie de către Comisia Electorală, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Participarea la alegerile prezidenţiale din 2024 este cea mai importantă decizie politică din viaţa mea. Nu revin asupra intenţiilor mele. Voi face apel împotriva deciziei Comisiei Electorale la Curtea Supremă”, anunţă pe Telegram Boris Nadejdin.

Comisia a anunţat că a descoperit susţineri falsificate în lista depusă de către Boris Nadejdin, o acuzaţie respinsă de către acesta.

Alegerile prezidenţiale sunt programate în perioada 15-17 martie.

Acesta este primul scrutin după ce Vladimir Putin a modificat Constituţia pentru a putea candida la încă două mandate, după ce a efectuat deja patru mandate din 1999 încoace.

După primele două mandate, cel mai puternic om de la Kremlin a fost premier timp de patru ani, în perioada 2008-2012, din cauza unei limitări a numărului de mandate care nu mai există, după care a fost reales în două rânduri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.