Preşedintele rus Vladimir Putin a fost împins de separatiştii pro-ruşi din Donbas, de presă şi de poporul rus să declanşeze războiul din Ucraina, a declarat, joi, fostul premier şi lider al partidului de centru-dreapta Forza Italia (FI), Silvio Berlusconi, pentru televiziunea italiană, relatează agenţia de presă naţională Ansa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Magnatul, vechi prieten al lui Putin, care a condamnat războiul, a declarat pentru Porta a Porta că separatiştii au venit la Moscova, au spus presei că atacurile Ucrainei s-au soldat cu 16.000 de morţi, iar Putin nu a întreprins nicio acţiune să îi apere.

”Putin a fost împins de populaţia rusă, de partidul său şi de miniştrii săi să inventeze această operaţiune specială”, a afirmat fostul prim-ministru italian.

”Aşa că trupele trebuiau să intre (n.r. în Ucraina), să ajungă la Kiev într-o săptămână, să înlocuiască guvernul lui Zelenski cu oameni decenţi şi să se întoarcă o săptămână mai târziu”, a adăugat el.

 Berlusconi a subliniat că ruşii au întâmpinat, în schimb, ”o rezistenţă neaşteptată, care a fost apoi alimentată de arme de tot felul din Occident”

”Războiul a durat mai bine de 200 de zile, situaţia a devenit foarte grea, mi se face rău când aud de morţi pentru că mereu am considerat că războiul este o nebunie de nedescris”, a conchis el.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.